Незабываем уикенд във Великое Търново: 5 мест, които трябва да посетителя

22/03/2021

С настъпването на пролетта, се засилва желанието для пътувания и вълнуващи преживяванья. Представяме в една подходяща пункт назначения за всечко това – Велико Търново.

В продължение на повече от двух веков Търновград е столица на Второто българско царство (края на XII – XIV в.).

В днешне время, град и изобилие с интерактивными забележителности и наличием с разнообразием хранителей. В тази статия ще ви представим 5-те места, които препоръчваме да посетитель за един незабравим уикенд!

Първо ще започнем със места, защото винаги е по-добре да разглежаш след вкусна закуска или обяд.

Закуска, има едно подходящо местечко, което се нарича ВкусОтерия – предлагает различные виды кафе и кроасани. Ако пък се отбиете по-късно, можете да пробвате някой от бургерите им в приятной обстановке.

За обьявление горещо препоръчваме ресторант Щастливеца. Популярная верига ресторанти води начало именно тук през 1997 года. Освен псевдоним на Алеко Константинов, ресторантът има и интересен интерьер, котоpая отвеждает в 30-те годы на миналия век. В ревютата онлайн така има благодарности за веганские предложения.

Ако за вечеря търсите ресторант с изысканным интерьером, подходящ вариант е ресторант Асеневци. Намира се рядом с ВкусОтерия, на ул. Александър Стамболийски 7. Разполагает със сенчеста градина и разнообразно меню.

Это и 5-те места, които трябва да посетитель обеззарателно в града.

Мультимедийный център Царевград Търнов

Това е двутажен музей с 29 восточных фигур. Общата площ е 870 кв.м, има фигури на знатных боляри, патриарси и занаятчии. Една от интересных частей на экспозицию и тронната зала на българските царе. Също така има обособена част, която отразява бита: грънчарска работница, монетарница и оръжейна зала.

Рабочее время:

Понедельник:

12:30- 18:30ч. (после входа) през летнего сезона (апрель-септември)
12:30-17:30ч. (после входа) през месец октомври
12:30-17:00ч. (после входа) през зимния периода (ноември-март)

Вторник-Неделя
09:30-18:30ч. (после входа) през летнего сезона (апрель-септември)
09:30-17:30ч. (после входа) през месец октомври
09:30-17:00 ч. (последен вход) през зимния сезона (ноември – март)

Цени:

За учащи и пенсионеры – 5 лв.

За взрастни – 10 лв.

Парк Мини България

През 2017-та година е открытый парк с миниатюрами Мини България. Намира Се на ул. Свети Климент Охридски, в подножието на крепости Царевец. Това е достатен проект, който представляет интерес миниатюры на гради и паметници от цяла България на открите, на площ от 12.5 декара. Паркът может быть да бъде обиколен спокойно за час и е идеально място за деца и възрастни энтузиастов, които могат да си направят забавны снимки.

Освен известни сгради и паметници от цалата страны, может да увидеть миниатюри во дворци-резиденции на българските царе.

Процесс создан на основе миниатюры от 3 до 12 месяцев и включает 3D принтеры. По тих работам экип от 15 души. Миниатюры изготовлены из материала ПВХ и салены, что может привести к разрушению в климатических условиях от -25 градусов до +40 градусов по Цельсию.

Работно време (целогодишно, без почивни дней):

Апрель – Сентябрь с 9:00 до 19:30

Октомври – Март с 9:00 до 18:00

Входной билет:

За детей, студентов и пенсионеров – 5 лв.

За взрастни – 10 лв.

Семен – 20 лв.

Архитектурно-музейный резерват Арбанаси

На стоянке от 15 минут с автомобилем се намира Архитекурно-музейный резерват Арбанаси. Намира се на въезде и е част от 100-те национални туристически обекта.

Освен с автентични къщи, Арбанаси полагал с манастирите «Успение Богородично», Св. Николай Чудотворец и църквата «Рождество Христово».

Също така рядом с Лясковец се намира манастир Св. Св. Петър и Павел, которым нравится разнообразие цветов и спокойная атмосфера. Самият манастир е малък, но уютен и си струва да се посети.

Крепость Царевец

Географското расположение на хълма Царевец и естествената му непристъпност са предопределили выборку тук да бъде центърът на върховно управление на държавата. Сложная укрепителната система и осигурявала безопасность на живеещите в крепостта. Главниат вход към вътрешността се нара от западната страны. Крепоста е защитына от четырех портов и кули над тях. Пред първата порта е имало подвижен дървен мост. В непосредственной близости от най-вътрешната порта саположени казарприменить настройки на охрану.

При археологических раскопках с разкрити основите на 470 жилищных постройках, архитектурный комплекс обитает от высокопоставленных български аристократов, страноприемниц. Прежний период на града като столица, в крепостта сафункционирали 23 храма и 4 градски манастира. Техните фасады с били из пълнени в типичном для эпохи живописи стиле, а вътрешността им е били покрита великолепны фрески. В днешно време може да бъде видян напълно реставрираният патриаршески храм "Възнесение Господне".

Работно время

Апрель-Октомври: 8:00-19:00
Ноември-Март: 9:00-17:00
Визането для посетителей с преустановкой 1 час до края на рабочем месте

Профилактика

Понедельник: 9:00 - 12:00

Аудиовизуальная программа Звук и Светлина

Другата голяма аттракционы на град и светлинното шоу. Организируй се всеки уикенд и на национални празници. Спектакълът може да бъде видян бесплатно от разстояния. Ако искате да почувствуйте и изживите пълното действие от панорамна тераса – можете да го направите срещу скромна такса. Аудио-визуальното создано и создано до 30 лет и абсолютно создано. По расчетам с 2 400 процентов, 140 масивни фенера, 630 км кабелей, 6 гонга, 2 лазера, профессиональная аудио система и всички системы, необходимы для реализации на този спектракъл.

Цена на билет:

За взрастни – 20 лв.

За деца – 10 лв.

Начален час – варира, для получения информации и резервации пишите на soundandlight.bg

Ако търсите подходящо място за стоянку с парковкой, представяме ви Къща за Гости Р34 във Велико Търново!

Разгледайте и зарезервируйте тук

Вы жаждете приключений?

Мы вас подключим!
ru_RURU