езабравим икенд във елико рново: 5 еста, които трябва да посетите

22/03/2021

настъпването на пролетта, се засилва желанието за пътувания и вълнуващи преживявания. редставяме ви една подходяща дестинация за всичко това – Велико Търново.

продължение на повече от две столетия Търновград е столица на Второто българско царство (края на XII – XIV в.).

днешно време, радът е изпълнен с интерактивни забележителности и заведения с разнобразна храна. тази статия е и редставим 5-те места, които препоръчваме а посетите а един незабравим уикенд!

рво ще започнем със заведенията, защото винаги е по-добре да разглеждаш след вкусна закуска или обяд.

а закуска, има едно подходящо местенце, оето се нарича ВкусОтерия – предлагат различни видове каое и крин. о пък се отбиете по-късно, ожете да пробвате някой от ргерите им риятна обстановка.

а обяд горещо препоръчваме ресторант Щастливеца. опулярната верига ресторанти води началото си именно тук рез 1997 година. свен севдонима на Алеко Константинов, ресторантът има и интересен интериор, ойто отвежда в в 30-те интересен интериор, ойто отвежда в в аинин интериор, ойто отвежда в в адинин интериор, ойто отвежда в в адинин интериор ревютата онлайн също така има благодарности за веган предложенията.

о за вечеря търсите ресторант с изискан интериор, подходящ вариант е ресторант Асеневци. амира се близо до ВкусОтерия, на ул. ександър Стамболийски 7. азполагат със сенчеста радина и разнообразно меню.

то и 5-те места, които трябва да посетите обезателно в града.

тимедиен ентър Царевград Търнов

ова е двуетажен ей с 29 восъчни фигури. ата ощ е 870 кв.м, има фигури на знатни боляри, патриарси и занаятчии. на от интересните асти на експозицията е тронната зала на българските царе. о така има обособена част, оято отразява бита: грънчарска работилница, монетарница и оръжейна заа.

аботно време :

онеделник:

12h30-18h30ч. (последен вход) през летния сезон (април-септември)
12h30-17h30ч. (последен вход) рез месец октомври
12h30-17h00ч. (последен вход) през зимния период (ноември-март)

торник-Неделя
09h30-18h30ч. (последен вход) през летния сезон (април-септември)
09h30-17h30ч. (последен вход) рез месец октомври
09h30-17h00 . (последен вход) през зимния сезон (ноември – март)

ени:

а учащи и пенсионери – 5 лв.

а растни – 10 .

арк ини България

рез 2017-та година е открит парк с миниатюри ини България. амира се на ул. ети Климент Охридски, подножието на крепостта Царевец. ова е доста интересен роект, ойто представя иниатюри на сгради и паметници от а ария на от, 2.5. аркът оже да бъде обиколен спокойно за около час и е идеално място за еца и възрастни ентусиости, сто за еца и възрастни ентусиости

свен известни сгради и паметници от цялата страна, ожете да видите иниатиюри на дворци-резиденци.

роцесът на създаване на дадена иниатюра отнема от 3 до 12 есеца и включва 3D принтери. о тях работи екип от 15 души. Миниатюрите са изградени от PVC материал и са подсилени, за да могат да издържат на климатични условия от -25 градуса до 40 градуса по Целзий.

аботно време (целогодишно, без почивни дни):

рил – ептември de 9:00 à 19:30

Du matin au soir de 9h00 à 18h00

оден илет :

а деца, студенти и пенсионери – 5 лв.

а растни – 10 .

емеен – 20 .

рхитектурно-музеен резерват рбанаси

а разстояние от 15 минути с автомобил се намира Архитекурно-музейният резерват Арбанаси. амира се на възвишение и е аст от 100-те национални туристически обекта.

Освен с автентични къщи, Арбанаси разполага с манастирите „Успение Богородично“, Св. иколай Чудотворец и църквата „Рождество Христово“.

о така наблизо в сковец се намира манастир Св. . етър и Павел, ойто има голямо разнообразие от етя и спокойна атмосфера. амият манастир е малък, но уютен и си струва а се посети.

репостта аревец

еографското местоположение на хълма Царевец и естествената му непристъпност са предопределили избора непристъпност са предопределили избора непристъпност са предопределили избора ожна укрепителната система е осигурявала безопасността на живеещите крепостта. авният вход към вътрешността се намира от западната страна. репостта е защитена от етири порти и кули над тях. ред първата порта е имало подвижен рвен мост. близост до най-вътрешната порта са разположени казармените остройки на охраната.

При археологически разкопки са разкрити основите на 470 жилищни постройки, архитектурен комплекс обитаван от високопоставен български аристократ, страноприемница. рез периода на града като столица, репоста са нкционирали 23 рама и 4 радски манастира. ехните фасади са били изпълнени в типичния а епохата живописен стил, а трешноста им е билеи окр. днешно време може да бъде идян напълно реставрираният атриаршески храм “Възнесение Господне”.

аботно време

рил-Октомври: 8:00-19:00
Horaire-Dîner : 9h00-17h00
изането на посетители се реустановява 1 час реди края на работното време

рофилактика

Heures d'ouverture : 9h00 - 12h00

иовизуална рограма и Светлина

ругата голяма атракция на града е светлинното шоу. рганизира се секи икенд и на национални разници. ектакълът може да е идян езплатно от разстояние. о искате да почувствате и изживеете ното действие от анорамна тераса – можете да го направисте срасте. ио-визуалното изживяване е създадено преди 30 години и е абсолютно грандиозно. То разполага с 2 400 проектора, 140 масивни фенера, 630 км кабели, 6 гонга, 2 лазера, професионална аудио система и всички системи, необходими за реализирането на този спектакъл.

ена на билет :

а растни – 20 .

а еца – 10 .

ачален час – арира, а повече информация и резервация посетете soundandlight.bg

о търсите подходящо място за настаняване с паркинг, представяме ви а за Гости R34 елико Търново!

азгледайте и резервирайте тук

Envie d'aventure ?

Nous allons vous brancher !
fr_FRFR