СТАЙКАЦИЯ

28/05/2020
Теодор

"Вземете Stay-катион вместо Va-катион, тази година."

—Merriam-Webster, Cincinnati Enquirer, 18 юли 1944 г

Това е първият запис на употребата на думата Staycation преди повече от 70 години.

Stay-cation (stay – оставам) и („cation“от vacation – ваканция) е алтернативна форма на традиционната ваканция. А се оказва, че през 2020 г. може да стане и основна.

Но какво точно е това?

В началото на зараждането на идеята означавало „да се насладим на време за релакс у дома или някъде наблизо (от там и терминът Nearcation“). Това са форми на почивка без суматохата по организацията или разходите за пътуване в чужбина, без граничен контрол, без опаковане на багаж и без да харчим всичките си спестявания.

Освен че е този вид туризъм е много по-достъпен, помага и на околната среда чрез намаляване на въглеродните емисии от полетите. Позволява ни да открием красотата и забележителностите на своята страна или град. Нещо, което обикновено не правим поради факта, че личният живот, работа и отговорности поглъщат ежедневието ни.

С времето, концепцията за Staycation се разраства и към нея се присъединяват хотели и компании, отдаващи имоти краткосрочно. С интересни пакети и атрактивни цени се стимулират хората да планират кратки пътувания в страната или уикенд на морето. Да се насладят на различна гледка и атмосфера без да пътуват надалече. Това е чудесен начин да се запазим комфорта на познатата ни среда, но и да се насладим на всички удобства, които нямаме в дома си (спа, басейни, рум сървис, тераса, фитнес зали и много други). И макар съвсем нов за българския пазар, този вид туризъм започва да набира популярност без българите дори да осъзнаваме, че сме част от trend-a.

Кризисната ситуация, правителствените ограничения, постоянно отменящите се полетите и финансовата нестабилност, съчетани обаче с желанието ни за почивка, релакс и наслаждаване на приближаващото лято все повече ни тласкат към Staycation.

Ние от Flat Manager приветстваме всяка форма на туризъм и затова сме ви подготвили специални предложения с джакузита, страхотни гледки, просторни тераси и куп други удобства и красоти, които не винаги имаме по домовете си.

Ето ги и тях

Ние никога няма да ви спам! Ще получавате една поща на месец с ексклузивни оферти.

Вземете ексклузивни отстъпки

ФОРМА ЗА КОНТАКТ ТУК ...

Facebook
Instagram
Блог
На почивкаКорпоративни пътуванияДългосрочни наемиАпартаменти под наем в СофияАпартаменти под наем с изглед към моретоБургас апартаменти под наемАпартаменти под наем във ВарнаАпартаменти в Пловдив под наемДомашни любимци апартаменти под наем
Онлайн регистрация
Правила за ползване
Политика за резервацииПолитика за поверителностБисквитки
Стандарти хигиена
Защо FlatAway
Често задавани въпросиЕкипътДобавете вашия апартаментПишете ни

Гордо управляван от Flat Manager

Авторско право © 2021 FlatAway

Сигурни плащания чрез
плик
bg_BGBG