Четири причини за септемврийска почивка на плажа

29/07/2021

35, 36, 37 ... август - време да се отправим към морето

Лятото тази година за жалост закъсня. Май си беше направо като зима, юни - дъждовна пролет и чак към средата на юли дойдоха жегите и копнежа за Черноморието. А спомняте ли си миналия септември, или по-скоро може да кажем закъснелия август, когато просто продължихме да броим от 32-ри нататък? Жега през деня, хладно през нощта и все още нестихващо лятно настроение.

Септемврийското морско изживяване със сигурност има своите плюсове, и е време да се замислим и да му дадем шанс. Всички сме свикнали да ходим на море през юли и август, но днес сме подготвили четири причини за морска почивка през септември:

Перфектни температури

Всеки обича да се излежава на плажа, но да го правиш без риск да се “изпържиш” жив до цвят огнено червено, заспивайки неволно е къде къде по-здравословно и приятно. Изглежда и тази година ще може да хванете тен през септември без излишни горещини

По-малко хора

Всички знаем, че август месец е трудно да си намериш чадър. Особенно при по-популярните плажове може да се окаже мисията невъзможна. Септември все още работят всички заведения, ресторанти и барове. Единствената разлика е, че на са на 120% капацитет, допринасяйки за една наистина релаксираща почивка.

Вода

Интересен факт е, че при морската вода смяната на температурите стават значително по-бавно отколкото в атмосферата. Цяло лято Черно море е събирало слънчева енергия и септември водата е винаги топла. 

Цени

Фундаментален принцип в икономиката е, че ако търсенето е по-голямо от предлагането, то цените се покачват. Всеки ходи на море през август и съответно хората плащат по-високи цени, за да отседнат в желаните места. Септември може да ви даде страхотното морско изживяване за което копнеете, без да се отразява толкова много на личните Ви финанси.

И така, ако все още нямате планове за почивка на Черноморието или искате да се насладите на морето за последно преди да му кажете сбогом до следващата година, периода между 32-ри/61-ви август е страхотен за почивка на морето!

Ако желаете да се захванете с намирането на място за престой още веднага, можете да разгледате нашето портфолио от апартаменти по морето тук.

Копнеете ли за приключение?

Ние може да помогнем!
bg_BGBG